𝑯𝒐𝒘 𝒅𝒐𝒆𝒔 𝒎𝒚 𝒈𝒂𝒓𝒅𝒆𝒏 ð’ˆð’“𝒐𝒘

Oh Lord, Oh Lord how does my garden grow? I cannot tell you of the excitement I feel when I see a spiritual truth blossom right before my eyes. The awe and wonder of two primary things are very evident. 1. Genesis 2:5-7 says: “When the Lord God made the earth and the heavens, neither wild plants nor grains were growing on the earth…. and there were no people to cultivate the soil.” and 2. In verse 15 it says: “Then the Lord placed the man there to tend the garden”. My paraphrase.

So I notice two things. One, each year as I plant, I am following my divine directive to tend the earth, from there God takes charge and causes all things to grow. Two, my tending skills, still need improving and for that I have a great resource right here in my local area. God has given me a great person to sharpen my garden tending skills. If you are interested in growing tomatoes and other plants in grow bags and straw bales then visit the site of Gardner, Author, and Educator the NCTomatoMan.

Having given that brief intro let me get to the results thus far. I’m posting the short videos for comments and tips. These first two pictures are: on the left; The Hannah’s Prize (same name as one of my grand daughter’s) and on the right The Freezy 5550. The Freezy tomato was taste tested in Arkansas by our parents who are 91 and 89 years old, so that qualifies them as heirloom experts. Their description of the freezy is it is sweet and mild tasting it is great for a tomato sandwich.

Honey and I tested the Hannah’s Prize (left) and it is a terrific slicing tomato just made for those juicy impossible burgers or any other variety of burger you like. Thick skinned and meaty with a tart flavor that will set mustard and jalapenos off on a good burger.

Now, for my noted issues after we returned from a week of automatic gardening. (Pic 1)Plenty of wilted and brown leaves on all varieties. In anticipation of an unusually hot week while we were gone I set the drip irrigation to 45 minutes of water every 12 hours. (Pic 2) One tomato, one hole all else looks fine. I’m not sure what did this, but evidently one was enough. (Pic 3) Deer attack again, these critters are smart, they never eat the whole plant, just the leaves and flowers and leave enough to come back later. I use a deer repellant and it works so I think I am not applying it often enough. I have put it out twice since April 29. Tips anyone.

As I endeavor to fulfill my role as a gardner in this wonderful garden, surrounded by people who are willing to help I realize how grateful I am to know I have a purpose and it is found in Jesus.

Published by Benjamin

Servant of all I meet through the power of Jesus, Husband of one, Sandra, father of three and grateful to express my faith. Because like the apostle Paul I was once one of the worst of sinners, but through grace, mercy and peace from God now I am saved eternally.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: